Intervju

Posjeta direktora Agencije za Državnu Službu Nevena Akšamije 12.11.2013.

 

DIREKTOR AGENCIJE ZA DRŽAVNU SLUŽBU BIH N. AKŠAMIJA ZA ONASU: USPJEŠNA SARADNJA SA NJEMAČKOM RAZVOJNOM AGENCIJOM

 

SARAJEVO, 12. NOVEMBRA (ONASA) – Direktor Agencije za državnu službu BiH Neven Akšamija izjavio je danas za Agenciju ONASA da je Agencija za državnu službu BiH prije nešto više od godinu počela uspješnu saradnju sa Njemačkom razvojnom agencijom (GIZ), koja je, u saradnji sa raznim intitucijama u BiH, u skorije vrijeme krenula da prati opštu reformu državne uprave.
Kako je kazao, zadovoljstvo ovom saradnjom je obostrano.
“GIZ je zadovoljan saradnjom sa Agencijom zato što su od nas primili mnogo dobrih ideja u koje se isplati ulagati, a mi smo zadovoljni zato što smo našli partnera koji nam omogućava da ostvarimo svoje ciljeve u nekim aspektima koji nas jako interesuju”, rekao je Akšamija.
Pored saradnje u različitim koordinacijama, posebno je napomenuo pomoć GIZ-a u tehničkim sredstvima i opremi, te pomoć u realizaciji više projekata.
“Riječ je o projektima koji će pomoći pri uvođenju modernih trendova u radu Agencije, a to bi bila, prije svega, online prijava na konkurs, potom sistem za upravljanje prijavama na obuke, sistem učenja na daljinu, što uključuje i nabavku sistema, implementaciju sistema, nabavku određenog broja obuka i slično”, naveo je Akšamija.
Prema njegovim riječima, posebno je zadovoljstvo sarađivati sa GIZ-om na ovom području, a istovremeno riječ je o nečemu što ima velikog uticaja na razvoj Agencije.
Agencija ONASA uskoro će objaviti intervju sa direktorom Agencije za državnu službu BiH Nevenom Akšamijom. (kraj)