Intervju

Posjeta Otpravnika Ambasade Bugarske U BiH

 

AGENCIJU ONASA POSJETIO OTPRAVNIK POSLOVA AMBASADE BUGARSKE U BiH NIKOLAY KOLEV

 

SARAJEVO, 13. JANUARA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović primila je danas u sjedištu Agencije u Sarajevu otpravnika poslova Ambasade Bugarske u BiH Nikolay Koleva, kojeg je informisala o radu Agencije.
Generalna direktorica E. Begović kazala je da je misija Agencije ONASA kontinuirani doprinos razvoju istinitog, nezavisnog i profesionalnog informisanja u naprednoj, evropski orijentisanoj, multietničkoj i multikulturalnoj BiH.
Tokom posjete, Kolev je obišao poslovne prostorije Agencije i razgovarao sa uposlenicima.
“Smatram da Agencija ONASA ima veoma važnu i ozbiljnu ulogu u širenju objektivnih i pozitivnih informacija o dešavanjima u BiH. Vidio sam da je Agencija izuzetno dobro organizovana i, što je bitno, sve vijesti prevodi na engleski jezik kako bi ih mogli čitati i razumjeti naši prijatelji iz Evropske unije (EU) i NATO-a. Vi radite odgovoran posao za dobrobit budućnosti BiH”, rekao je Kolev.
On je rekao da mediji imaju veliku moć, zbog čega je veoma bitno da budu nezavisni.
“Ako mediji ispunjavaju naređenja političkih moćnika ili su u vezi sa organizovanim kriminalom, onda predstavljaju manipulativne organe koji kvare imidž zemlje i nezavisnog novinarstva”, kazao je otpravnik poslova Ambasade Bugarske.
Kolev je stupio na dužnost 14. oktobra 2011. godine. (kraj)