Intervju

Posjeta Ambasadorice Savezne Republike Njemačke u BiH Ulrike Mariu Knotz

 

AGENCIJU ONASA POSJETILA AMBASADORICA SAVEZNE REPUBLIKE NJEMAČKE U BIH ULRIKE MARIA KNOTZ

 

SARAJEVO, 24. OKTOBRA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović danas je u sjedištu Agencije u Sarajevu primila u posjetu ambasadoricu Savezne Republike Njemačke u BiH Ulrike Mariu Knotz, koju je informirala o radu Agencije.
Generalna direktorica E. Begović je kazala da je misija Agencije kontinuirani doprinos razvoju istinitog, nezavisnog i profesionalnog informiranja u naprednoj, evropski orijentiranoj, multietničkoj i multikulturalnoj BiH, s ciljem širenja svoje mreže i izvan BiH.
Tokom posjete, ambasadorica Knotz obišla je poslovne prostorije i razgovarala s uposlenicima Agencije ONASA.
“Vrlo me se dojmila ova posjeta Agenciji ONASA. Upoznala sam ovdje kod vas mnogo angažiranih, profesionalnih novinara koji su specijalizovani za svoje oblasti. Mislim da Agencija ONASA, uopće uzevši, u novinarstvu i za medije igra jednu iznimno veliku ulogu, zato što se mediji moraju moći osloniti na dobro istraženu i utemeljenu informaciju”, kazala je ambasadorica Knotz.
Dodala je da demokratija ne može da funkcioniše ukoliko ne postoji profesionalno i nezavisno novinarstvo.
Ulrike Maria Knotz preuzela je dužnost njemačke ambasadorice u BiH od Joahima Šmita (Joachim Schmidt) u julu ove godine. (kraj)