30.11.2023 14:35
Intervju

Posjeta Džonatana Mura

 

AGENCIJU ONASA POSJETIO ZAMJENIK AMBASADORA SAD U BIH DŽONATAN MUR

 

SARAJEVO, 14. OKTOBRA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović primila je danas u sjedištu Agencije u Sarajevu zamjenika američkog ambasadora u BiH Džonatana Mura (Jonathan Moore), kojeg je informirala o radu Agencije.
Generalna direktorica Begović kazala je da je misija Agencije kontinuirani doprinos u razvoju istinitog, nezavisnog i profesionalnog informiranja u naprednoj, evropski orijentiranoj, multietničkoj i multikulturalnoj BiH.
Zamjenik američkog ambasadora u BiH obišao je poslovne prostorije Agencije i razgovarao sa uposlenicima, naglašavajući da poštuje ulogu Agencije ONASA u informiranju javnosti, te da mu je drago što je imao priliku da je posjeti.
Upitan da prokomentira ulogu medija u bh. društvu, Mur je kazao da vjeruje kako građani danas imaju bolji pristup informacijama, te da je, tom kontekstu, uz ostale medije, koristan i rad Agencije ONASA.
“Nastojim posjetiti što veći broj medija u BiH, jer želim da vidim na koji način i u kakvim uvjetima rade. Mislim da su ljudi bolje informirani nego što su bili u prošlosti, te da sada više znaju o dešavanjima u svijetu”, kazao je Mur.
Zamjenik američkog ambasadora u BiH smatra da je poželjno da građani na raspolaganju imaju više izvora informacija, što će im omogućiti usporedbu, te donošenje zaključaka o brojnim bitnim pitanjima. (kraj)