Intervju

Posjeta dopremijera Federacije BiH i ministra poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva FBiH Jerka Ivankovića Lijanovića

 

AGENCIJU ONASA POSJETIO DOPREMIJER FBIH I MINISTAR POLJOPRIVREDE, VODOPRIVREDE I ŠUMARSTVA FBIH JERKO IVANKOVIĆ- LIJANOVIĆ

 

SARAJEVO, 6. JUNA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović danas je u sjedištu Agencije u Sarajevu primila u posjetu dopremijera Federacije BiH (FBiH) i ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Jerka Ivankovića- Lijanovića, kojeg je informirala o radu Agencije.
Generalna direktorica E. Begović je kazala da je misija Agencije kontinuirani doprinos razvoju istinitog, nezavisnog i profesionalnog informiranja u naprednoj, evropski orijentiranoj, multietničkoj i multikulturalnoj BiH, s ciljem širenja svoje mreže i izvan BiH.
Ministar Ivanković- Lijanović naglasio je značaj nezavisnog novinarstva, “jer putem medija građani dobivaju sve informacije o onima koje biraju da upravljaju njihovim životima i njihovom sudbinom”.
“Demokracija je svim građanima dala pravo da putem glasanja upravljaju svojim društvom i svojim životima, a da bi oni mogli donijeti ispravnu odluku, jedan od glavnih puteva snabdijevanja informacijama su mediji. Oni, kao poveznica sa istinom koja se dešava i biračima koji donose odluke, praktično presudno utiču da li će birači donijeti ispravne odluke. Ako tu dođe do bilo kakvog poremećaja, ne dolaze prave informacije do onih koji odlučuju i onda donose krive odluke. Posljedice toga su nesagledive i društvo ide u pogrešnom smjeru”, kazao je ministar Ivanković- Lijanović.
Govoreći o Agenciji ONASA, ministar Ivanković- Lijanović je kazao da je i ranije bio upoznat s njenim radom, ali da nije znao da je “ovako kvalitetno organizirana”.
“Agencija ONASA može biti kvalitetan servis i svojim klijentima, ali i građanima ove zemlje da dobiju pravovremeno istinitu i vjerodostojnu informaciju. Pozitivno sam iznenađen što se tiče organizacije rada u Agenciji ONASA”, kazao je ministar Ivanković- Lijanović.
Tokom posjete, ministar Ivanković- Lijanović obišao je poslovne prostorije i razgovarao s uposlenicima Agencije ONASA.
Jerko Ivanković- Lijanović preuzeo je dužnost dopremijera FBiH i ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH 18. marta 2011. godine. (kraj) L.K.