Intervju

Posjeta Ministra prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Abida Jusića

 

AGENCIJU ONASA POSJETIO MINISTAR PROSTORNOG UREĐENJA I ZAŠTITE OKOLIŠA KS ABID JUSIĆ

 

SARAJEVO, 25. MAJA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović primila je danas u sjedištu Agencije u Sarajevu ministra prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo (KS) Abida Jusića, kojeg je informirala o radu Agencije.
Generalna direktorica Begović je istaknula da je misija Agencije ONASA kontinuirani doprinos razvoju istinitog, nezavisnog i profesionalnog informiranja u naprednoj, evropski orijentiranoj, multietničkoj i multikulturalnoj BiH.
“Već duži vremenski period znam za rad Agencije ONASA, a danas sam se uvjerio da je izuzetno dobro organizirana i da kadrovski predstavlja spoj mladosti i iskustva”, kazao je ministar Jusić nakon obilaska poslovnih prostorija i razgovora sa uposlenicima Agencije ONASA.
Govoreći o značaju nezavisnog novinarstva i njegovoj ulozi u demokratizaciji bh. društva, ministar Jusić je kazao da je nezavisno novinarstvo danas jako potrebno i poželjno.
“Kao čovjek koji obavlja javnu funkciju smatram da objektivno i nezavisno novinarstvo daje ogroman doprinos razvoju društva u cjelini. Neovisan stav novinara, ali i objektivna kritika su jako korisni za mene, jer mogu biti korektiv moga rada”, dodao je ministar Jusić.
Naglasio je da je sve ono što radi Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša KS transparentno i dostupno javnosti, a tako će biti i ubuduće.
Ministar Jusić čestitao je Agenciji ONASA na dosadašnjem uspješnom radu i angažmanu na afirmaciji nepristrasnog i nezavisnog novinarstva. (kraj)