Intervju

Posjeta ministra energije , rudarstva i industrije FBiH Erdala Trhulja

 

AGENCIJU ONASA POSJETIO MINISTAR ENERGIJE, RUDARSTVA I INDUSTRIJE FEDERACIJE BIH ERDAL TRHULJ

 

SARAJEVO, 16. MAJA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović danas je u sjedištu Agencije u Sarajevu primila u posjetu ministra energije, rudarstva i industrije Federacije BiH (FBiH) Erdala Trhulja, kojeg je informirala o radu Agencije.
Generalna direktorica E. Begović je kazala da je misija Agencije kontinuirani doprinos razvoju istinitog, nezavisnog i profesionalnog informiranja u naprednoj, evropski orijentiranoj, multietničkoj i multikulturalnoj BiH, s ciljem širenja svoje mreže i izvan BiH.
Ministar Trhulj naglasio je da je “nezavisno novinarstvo neophodno za rad kompletne države, privrede, ali i Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije”.
“Samo sa nezavisnim novinarstvom ova država može ići dalje. Svakom našem građaninu i radniku mora da bude adekvatno prikazana informacija o stanju društva i privrede. Ako realno sagledamo stanje, možemo lakše doći do rješenja. Zato ja upotpunosti podržavam nezavisno novinarstvo i sigurno će i ovo ministarstvo dati puni doprinos daljem razvoju takvog novinarstva”, istakao je ministar Trhulj.
Tokom posjete, ministar Trhulj obišao je poslovne prostorije i razgovarao s uposlenicima Agencije ONASA.
Erdal Trhulj preuzeo je dužnost ministra energije, rudarstva i industrije FBiH 18. marta 2011. godine. (kraj)