Intervju

Posjeta načelnika Općine Stari Grad Sarajevo

 

NAČELNIK OPĆINE STARI GRAD SARAJEVO POSJETIO AGENCIJU ONASA

 

SARAJEVO, 11. MAJA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović danas je u sjedištu Agencije u Sarajevu primila u posjetu načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahima Hadžibajrića, kojeg je informirala o radu Agencije.
Generalna direktorica Begović je istakla da je misija Agencije kontinuirani doprinos razvoju istinitog, nezavisnog i profesionalnog informiranja u naprednoj, evropski orijentiranoj, multietničkoj i multikulturalnoj BiH, s ciljem širenja svoje mreže i izvan BiH.
Načelnik Hadžibajrić je rekao da mu je poznato da je Agencija ONASA nedavno proslavila 16. godišnjicu rada, ocjenjujući njene aktivnosti veoma važnim.
“Drago mi je da je ONASA opstala, u ovih 16 godina koliko postoji. Želim vam u budućnosti još mnogo uspjeha, te da i dalje ostanete nezavisna novinska agencija “, poručio je načelnik Općine Stari Grad.
Istakao je da mu je drago što Agencija uspijeva pozitivno poslovati.
Načelnik Hadžibajrić kazao je da, s obzirom na cjelokupnu situaciju u državi, smatra da je novinarstvo u BiH poprilično nezavisno.
“Mislim da bi se čak neke države ovog regiona trebale ugledati na bh. novinarstvo. U ovakvim uslovima, u kojim se država trenutno nalazi, novinarstvo je na poprilično zadovoljavajućem nivou”, rekao je načelnik Općine Stari Grad.
Hadžibajrić je rekao da mediji trebaju u narednom periodu pokušati podići svijest građana kada je kultura življenja u pitanju.
Tokom posjete, načelnik Hadžibajrić obišao je sve poslovne prostorije i razgovarao s uposlenicima Agencije. (kraj)