Intervju

Posjeta ambasadora Crne Gore Ramiza Bašića

 

AMBASADOR CRNE GORE U BIH R. BAŠIĆ POSJETIO AGENCIJU ONASA

 

SARAJEVO, 8. JANUARA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović danas je u sjedištu Agencije u Sarajevu primila u posjetu ambasadora Crne Gore u BiH Ramiza Bašića, kojeg je informirala o radu ONASA-e kao agencije koja je svojom profesionalnošću i objektivnošću postala prepoznatljiva u BiH, ali i u široj regiji.
“Impresioniran sam onim što sam vidio, posebno organizacijom u svim segmentima koje treba da sadži jedna moderna informativna agencija. Ovo je jedan sjajan projekat, koji opstaje i funkcioniše u uslovima teške ekonomske situacije u BiH i u uslovima medijske fragmentiranosti”, kazao je ambasador Bašić nakon posjete Agenciji ONASA.
Posmatrajući medije u ukupnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, Bašić je naglasio kako se povremno stiče utisak da pojedini mediji
“odražavaju interese pojedinih lobija, grupa, partija…”.
U tom kontekstu, naglasio je kako je za BiH vrlo važno da postoji medij “koji će objektivno, bez ulaženja u komentare i navijanja za bilo koju grupu ili političku partiju, obavještavati javnost o onome što se dešava u BiH, regionu i svijetu”. (kraj)