Intervju

Posjeta ambasadora Kine

 

AGENCIJU ONASA POSJETIO AMBASADOR NR KINE U BIH WANG FUGUO

 

SARAJEVO, 29. DECEMBRA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović primila je danas u sjedištu Agencije u Sarajevu ambasadora Narodne Republike (NR) Kine u BiH Wang Fuguoa i njegovog saradnika Deng Conga, koje je informirala o radu Agencije.
Generalna direktorica Begović je kazala da je Nezavisna novinska agencija ONASA osnovana prije skoro 17 godina u Sarajevu, te da je danas jedna od vodećih nezavisnih novinskih agencija u BiH i regionu.
Istaknula je da je misija Agencije kontinuirani doprinos u razvoju istinitog, nezavisnog i profesionalnog informiranja u naprednoj, evropski orijentiranoj, multietničkoj i multikulturalnoj BiH, u svrhu širenja svoje mreže i izvan BiH.
Ambasador Fuguo je kazao da je stekao vrlo dobar utisak o Agenciji ONASA.
“Vidim da vaši uposlenici vrlo dobro i profesionalno obavljaju svoj posao”, rekao je ambasador Fuguo.
Ambsador je obišao i poslovne prostore Agencije i razgovarao sa uposlenicima.
“Upoznali ste me sa vašom kratkom historijom, mada 17 godina nije ni kratko, a u tom periodu nijedna vaša vijest nije bila demantovana. To samo po sebi govori da su izvještaji i vijesti koje Agencija ONASA proizvodi objektivni”, rekao je kineski ambasador.
Govoreći o uticaju objektivnog i nezavisnog novinarstva u demokratskom društvu, ambasador Fuguo ocijenio je da je to važno u cijelom svijetu.
“Nezavisnost medija znači da, zarad svojih interesa, ne napravite neku senzaciju. Ona je veoma važna za zemlju, narod i društvo”, dodao je kineski ambasador.
Ambasador NR Kine Wang Fuguo stupio je na dužnost u septembru ove godine. (kraj)