Intervju

Posjeta šefa Misije OSCE u BiH Ambasador Gary Robbinsa

 

AGENCIJU ONASA POSJETIO ŠEF MISIJE OSCE U BIH, AMBASADOR GERI ROBINS

 

SARAJEVO, 22. DECEMBRA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović primila je danas u sjedištu Agencije u Sarajevu šefa Misija OSCE u BiH, ambasadora Gerija Robinsa (Gary Robbins), kojeg je informirala o radu Agencije.
Generalna direktorica Begović je kazala da je Nezavisna novinska agencija ONASA osnovana prije 16 godina, 1994. godine u Sarajevu, te da je danas jedna od vodećih nezavisnih novinskih agencija u BiH i regionu.
Istaknula je da je misija Agencije kontinuirani doprinos u razvoju istinitog, nezavisnog i profesionalnog informiranja u naprednoj, evropski orijentiranoj, multietničkoj i multikulturalnoj BiH, u svrhu širenja svoje mreže i izvan BiH.
Ambasador Robins je izrazio zadovoljsto posjetom Agenciji ONASA i mogućnošću da se sretne sa zaposlenicima, koji su “odgovorni za produkciju izvrsnih vijesti”.
Prema njegovim riječima, vijesti Agencije ONASA su “tačne, objektivne i blagovremene, što može biti veoma važno da bi se ostalo na vrhu u kompleksnoj državi poput BiH. Nezavisnost je veoma važan faktor”.
“Mi u OSCE-u snažno pdržavamo slobodne i nezavisne medije, a Agenciju ONASA vidimo kao svijetli primjer kako je teorija ‘prevedena’ u stvarnost”, dodao je ambasador Robins.
Ambasador Robins je obišao poslovne prostore Agencije i razgovarao sa uposlenicima.
Ambasador Robins stupio je na dužnost šefa Misije OSCE u BiH u oktobru 2008. godine(kraj)