Intervju

Posjeta ambasadora Švicarske

 

AGENCIJU ONASA POSJETIO AMBASADOR ŠVICARSKE KONFEDERACIJE U BIH ANDRE SCHALLER

 

SARAJEVO, 29. NOVEMBRA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović danas je u sjedištu Agencije u Sarajevu primila u posjetu ambasadora Švicarske Konfederacije u BiH Andrea Šalera (Andre Schaller), kojeg je informirala o radu Agencije.
Generalna direktorica Begović je kazala da je misija Agencije kontinuirani doprinos razvoju istinitog, nezavisnog i profesionalnog informiranja u naprednoj, evropski orijentiranoj, multietničkoj i multikulturalnoj BiH, s ciljem širenja svoje mreže i izvan BiH.
Tokom posjete, ambasador Švicarske Konfederacije u BiH, obišao je poslovne prostorije Agencije i razgovarao sa uposlenicima.
“Impresioniran sam visokim profesionalizmom, izvanrednom posvećenosti menadžmenta i radnika ONASE. Agencija ONASA je uspostavila dobru saradnju s partnerima, kako u Bosni i Hercegovini, tako i sa svjetskim. Nadam se da ćemo ostati u bliskom kontaktu”, rekao je ambasador Šaler.
Ambasador Švicarske Konfederacije u BiH poručio je da sloboda medija predstavlja dio slobode izražavanja i pripada temeljnim ljudskim i građanskim pravima.
“Pluralistički, slobodni i nezavisni mediji igraju važnu ulogu u bilo kojoj demokratiji, bilo da je riječ o Švicarskoj ili BiH. Dajući puno različitih stavova, mediji pomažu građanima da odaberu svoje političke opcije”, kazao je Šaler.
Ambasador Švicarske Konfederacije u BiH stupio je na ovu dužnost 4. oktobra ove godine. (kraj)