Intervju

Posjeta ambasadora Norveške

 

AMBASADOR NORVEŠKE U BIH JAN BRATU POSJETIO AGENCIJU ONASA

 

SARAJEVO, 4. AVGUSTA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović primila je danas u sjedištu Agencije u Sarajevu ambasadora Norveške u BiH Jana Bratua (Jan Braathu), kojeg je informirala o radu Agencije.
Generalna direktorica Agencije ONASA Begović je kazala da je misija Agencije kontinuirani doprinos razvoju istinitog, nezavisnog i profesionalnog informiranja u naprednoj, evropski orijentiranoj, multietničkoj i multikulturalnoj BiH, s ciljem širenja svoje mreže i izvan BiH.
Ocjenjujući Agenciju ONASA veoma profesionalnom, ambasador Bratu je kazao da je Agencija veća organizacija nego što je mislio, dodajući da je veoma impresioniran.
Ambasador Bratu je rekao da nezavisni mediji igraju veoma važnu ulogu u demokratskom društvu i predstavljaju srž demokratije.
“Nezavisni mediji mogu prilično biti neugodni za vladine službenike. Ozbiljni mediji postavljaju ozbiljna pitanja i vlade trebaju na to odgovarati ozbiljno”, istakao je norveški ambasador u BiH, govoreći o ulozi nezavisnih medija u demokratskim društvima.
Tokom posjete, ambasador Norveške u BiH obišao je poslovne prostorije Agencije i razgovarao sa uposlenicima.(kraj)