30.11.2023 14:42
Intervju

Posjeta ambasadora Turske

 

AMBASADOR TURSKE U BIH VEFAHAN OCAK POSJETIO AGENCIJU ONASA

 

SARAJEVO, 2. JULA (ONASA) – Generalna direktorica Nezavisne novinske agencije ONASA Elvira Begović primila je danas u sjedištu Agencije u Sarajevu ambasadora Turske u BiH Vefahana Ocaka, kojeg je informirala o radu Agencije.
Generalna direktorica Begović je istaknula da je misija Agencije kontinuirani doprinos razvoju istinitog, nezavisnog i profesionalnog informiranja u naprednoj, evropski orijentiranoj, multietničkoj i multikulturalnoj BiH, sa ciljem širenja svoje mreže i izvan BiH.
Ambasador Ocak se zahvalio na pozivu da posjeti Agenciju ONASA, te je naglasio da vrlo često čita vijesti Agencije ONASA koje se objavljuju u medijima u BiH.
“To mi pomaže da se informišem o tome šta javnost misli o aktuelnim pitanjima u zemlji, te da budem u toku sa dešavanjima u bh. politici, kulturi, ekonomiji i ostalim oblastima,” rekao je ambasador Ocak.
“Vaše vijesti mi također pomažu da pratim šta se dešava u javnom životu u BiH, čime su ljudi zadovoljni, a čime nisu, šta zemlji nedostaje, koji su problemi…To mi je potrebno da bolje razumijem moje odgovornosti”, dodao je ambasador Ocak.
Ambasador je kazao i da je Engleski servis Agencije ONASA jedan od najboljih izvora koje koristi.
Tokom posjete, ambasador Turske u BiH obišao je sve poslovne prostorije, te razgovarao sa uposlenicima Agencije ONASA. (kraj)